Meditation

Inom yoga pratar man mycket om det inre och det andliga. Du kan främja ditt inre genom att meditera. I det här inlägget kommer du att få veta lite mer om meditation är och vart det kommer ifrån.

Vad är meditation?

I västvärlden brukar vi säga att meditation är ett samlingsbegrepp som beskriver olika metoder för mental och kroppslig avslappning. En meditation kan vara lite olika beroende på vem som utövar. En del föredrar att koncentrera sig på en föreställning eller ett föremål medan andra föredrar när det är helt tyst. Du kan utöva meditation i grupp eller på egen hand.

Vart kommer meditation från?

Meditation är något som har utövats i många kulturer inom många religioner sedan långt tillbaka i tiden. De äldsta beläggen på meditation kommer från Indien omkring 1500 och 500 år före Kristus. Meditation var, likt yoga en tradition som länge bara fanns i Asien. Men på 1900-talet började yogan, och meditation spridas vidare ut i världen och även vi i västvärlden började att uppskatta och utöva meditationer.

Så mediterar du

Om du är helt ny på det här med meditation kan det vara en bra idé att vända dig till internet. På internet finns det massor med bra information och guider på hur du kan gå tillväga för att meditera. Det finns videos och ljudfiler du kan lyssna på om du vill att någon ska guida dig genom meditationen.

Det finns många olika tekniker för att meditera. Det bästa du kan göra är att prova dig fram och hitta den teknik som passar dig bäst.