Så tränar du efter en bröstoperation

Att operera brösten är mycket vanligt idag. Vissa väljer att förminska brösten för att bli av med nack- och ryggproblem och andra väljer att göra en bröstförstoring för att få den form och storlek de önskar. Personer som drabbas av bröstcancer kan behöva genomgå en bröstoperation efteråt för att få ett eller två nya bröst. Många patienter undrar när och hur de kan träna efter att de genomfört ingreppet. Här kan du läsa mer om träning efter en bröstoperation.

Rådgör alltid med din läkare

En bröstoperation är ett stort ingrepp som måste genomföras av legitimerade plastikkirurger på en trygg klinik som använder säkra implantat. Hos Motiva Sverige hittar du verifierade Motiva-kirurger som kan hjälpa dig med bröstimplantaten. Motiva har utvecklat bröstimplantat som ger ett naturligt utseende och en naturlig känsla. En stor fördel Med Motivas implantat är att de även är naturligare i rörelse, vilket är särskilt uppskattat hos aktiva kvinnor som gillar sport och rörelse. Efter operationen är det alltid viktigt att rådgöra med läkaren som utförde ingreppet innan du sätter igång med träningen igen. Kroppen måste få tid att läka efter operationen. När och hur du kan träna beror också på vilken typ av bröstoperation som du har genomgått. Plastikkirurgen som utfört operationen kommer kunna svara på alla dina frågor om träning innan och efter operationen. Det går att skaffa implantat från Motiva på många olika platser i Sverige. Kontakta gärna en verifierad Motiva-kirurg för en konsultation där du kan passa på att ställa alla dina frågor om träning med implantat.

Yoga är en utmärkt träningsform

De flesta plastikkirurger kommer att råda dig att undvika träning i minst 6 veckor efter operationen. När du sedan kan sätta igång att träna igen så är det viktigt att du gör det långsamt. Skonsamt träning, exempelvis yoga, kan vara ett bra val om du nyligen opererat brösten. Efter cirka 6 veckor kan du börja med enklare yogaställningar för underkroppen. 9-12 veckor senare kan du göra enklare yogapositioner som involverar överkroppen. Undvik dock ställningar som tränar bröstmusklerna. Styrkeövningar som bänkpress och armhävningar bör du undvika i flera månader efter operationen.