Kombinera yoga och mindfulness

Yoga och mindfulness är perfekt att utöva i vardagen för att bland annat minska stress. Både kroppen och sinnet mår bra av yoga och mindfulness. När det kommer till mindfulness tror många att det innebär att bara sitta eller ligga stilla. Men du kan faktiskt utöva mindfulness när du gör olika saker. Odling är en aktivitet som är perfekt att använda för att utöva mindfulness. Om du vill testa att odla är ett tips att gå in på Wexthuset och beställa olika fröer. Du kan även hitta krukor och andra odlingsredskap på Wexthuset. Börja med att plantera 1-4 olika grönsaker eller kryddor för att känna på odling. Om du sedan gillar det kan du odla mer.

Uppskatta de små sakerna i vardagen

I fall du har en trädgård är det perfekt att påta runt i den om du vill få in mer mindfulness i vardagen utan att sitta stilla. Att sitta stila är inte för alla och många föredrar att vara i rörelse precis som vid yoga. Yoga och mindfulness kompletterar varandra och genom att utöva båda grenarna kan du få ett lugnare liv. Mindfulness betyder medveten närvaro och är ett verktyg som gör att du lättare kan stanna i nuet. Det handlar mycket om att stanna upp och kunna uppskatta de små sakerna i vardagen. Att odla gör det lättare att vara här och nu samtidigt som du kan lära dig uppskatta växterna och det du får av dem. Odlingen hjälper dig att inte fasta i tankarna som kommer eftersom du behöver fokusera på det du har för händerna.

Utöva yoga och mindfulness regelbundet

Att lära dig mindfulness är inte speciellt svårt men du behöver göra det regelbundet. Det gäller att du får in en rutin för att det ska få effekt. Samma gäller för yogan, bäst effekt får du när du praktiserar yoga med jämna mellanrum. Det finns olika typer av yoga. Du kan med fördel testa lite olika varianter för att hitta den yogaform som passar dig allra bäst. Det finns allt från mer fysisk yoga till yinyoga som är en mer lugn och meditativ yogaform.