Ordna spakväll med yoga

Var det länge sedan du träffade dina kompisar? Ett bra sätt att få alla tillsammans igen är att ordna en spakväll med yoga. Börja med ett yogapass och avsluta med en lugn spakväll, där ni lyssnar på musik och använder lyxiga ansiktsmasker.

Hos Sensai hittar du professionell hudvård, makeup och hårvård som du kan använda till din spakväll. Sensai innehåller särskilt Koishimaru-silke från Japan som är rikt på protein och som kan bevara precis rätt mängd fukt i huden. Under er spakväll kan ni applicera produkter från Sensai enligt den berömda SAHO-ritualen som görs i tre steg, och uppnå en vårdande och lugnande ritual.

Skonsamma yogaövningar

Yoga är skonsamt för kroppen och du kan träna både flexibilitet och styrka genom olika övningar som också stärker dig mentalt. Yoga är inte någon prestationsriktad träningsform, utan fokus ligger på att ge ett starkt sinne och kropp. Du kan hela tiden lyssna på kroppen och därmed minimera risken för skador. Med övningarna förebygger du skador som annars kan komma av alltför mycket stillasittande, men även rehabilitera kroppen från eventuella tidigare skador. När du testar yoga, prova på det några gånger fler än första gången för att verkligen komma in i övningarna.

Fördelen med att ordna yogakväll är att denna träningsform inte kräver några särskilda redskap, det enda som är bra att ha är ett mjukt underlag som en yogamatta eller en annan mjuk matta. Bland de olika övningar du och dina vänner kan börja med finns solhälsningen, uppåtgående hund, barnet, trädet och malasana.

Ordet yoga i sig kommer från sanskrit, som är ett så kallat indoariskt språk. Det är ett verb och betyder ”att sammanfoga” eller ”att förena”. Det är faktiskt också släkt med det svenska ordet ”oka”, vilket man gör när man okar fast dragdjur i avsikt att börja ploga. Det finns många olika yogatraditioner och ordet kan ibland användas för att syfta på hur människans krafter ansamlas, där de till slut når en punkt. Om du övar yoga eller engagerat praktiserar yogafilosofin kallas du för en yogi om du är en man eller yogini om du är kvinna. Målet med att utöva yoga är att förena brahman med atman. Brahman är världssjälen eller det stora världsalltet, medan atman är den universella anden. Rent praktiskt används yoga för att minska på stress och göra kroppen mer smidig, där hälsan och välbefinnandet ökar. Olika yogatraditioner ni kan pröva på är hathayoga, rajayoga och ashtangayoga.

Hemmagjort spa

Efter yogan kan ni anordna ett väldoftande spa med vanilj, mandel och kanel. Ett värmande örtbad med olika väldoftande ingredienser ger hela kroppen värme, och skyddar din hud från torr luft, kyla och blåst. Lisen Sundgren, som är herbalist, menar att bad är lugnande och avslappnande, och ger en bättre sömn och ett ökat välmående. Många ingredienser går att hitta direkt i ditt skafferi, som apelsiner, havregryn och oljor. Att göra hemmagjorda skönhetsbad själv är bra för både plånboken och miljön, då alla ätbara ingredienser från skafferiet också är nedbrytbara. Lägg till produkter från Sensai och spakvällen är komplett.