Yogans utrustning

För att du ska kunna utöva yoga på bästa sätt finns det en hel del utrustning på marknaden. Denna utrustning är framtagen för att du ska få ut det mesta av ditt yogapass. I det här inlägget kommer du att få en kort guide på olika sorters utrusning som kan underlätta för dig när du utövar yoga.

Yogamatta

Det går att utöva yoga direkt på golvet. Men det är sällan särskilt bekvämt. För att du ska känna dig bekväm under ditt yogapass och kunna göra de olika övningarna behöver du ha en yogamatta. Det finns många olika sorter yogamattor att välja bland i olika färger och material. En sak som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en yogamatta är att det är viktigt att underlaget sitter bra mot golvet. Annars finns risken att mattan glider runt.

Yogablock

Ett yogablock kan vara bra för dig som är ny på yoga och därför inte har flexibiliteten ännu. Ett yogablock används för att minska avståndet mellan dig och marken. Det är till exempel skönt att använda ett yogablock när du gör övningar där du är stående och ska nudda vid marken och du inte når. Då kan du istället satsa på att nå blocket.

Yogabälte

En annan sorts utrustning som kan underlätta dig när du utför dina övningar är ett yogabälte. Ett yogabälte är ett sorts band som används likt en förlängning av din arm. Det kan till exempel vara användbart att vira runt foten och sträcka bandet i vissa övningar.

Yogastrumpor

Många använder sig av skor eller är helt barfota när de utövar yoga. Men något du kan investera i om du vill se till att du har ett bra underlag är yogastrumpor.