Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

”Maten är min medicin” är en ny vegetarisk kokbok, baserad på den ayurvediska häsloläran. Ayurvedapraktikern Janesh Vaidya ger konkreta råd om hur vi kan äta rätt kost utifrån vår kroppstyp, för att därigenom uppnå balans i kropp och liv.

[GARD align=”center”]

Som bekant är anpassad kost efter kroppstyp centralt inom ayurvedan, där kosten bidrar till vi kan nå kroppslig balans. I boken berättar Janesh Vaidya om ayurvedan, och med scheman och tabeller visar hur vi kan finna vår kroppstyp. Den som sedan följer bokens måltidsprogram kan enligt Vaidya kan hjälpa oss att bli av med besvär som ledvärk, halsbränna, sömnproblem och eksem. Den kan hjälpa oss att bli friskare och starkare redan efter 21 dagar.

– Sedan min bok Ayurveda för ditt sinne kom ut i Sverige har jag fått många brev från läsare som berättar hur de har kunnat ta hjälp av ayurveda efter att ha läst boken. Många undrar dock hur och vad ska de äta om de är vata, pita eller kapha, dvs de tre personlighetstyperna inom ayurvedan. Jag ville därför göra en ayurvedisk kokbok som är anpassad efter svenska förhållanden men med inspiration från det indiska köket.

Janesh Vaidya är en känd ayurvedapraktiker och föreläsare  från Kerala i Indien, men numer även är verksam i Sverige. Han har behandlat tusentals människor och hjälpt dem finna sina egna själsliga krafter. År 2010 debuterade Vaidya som författare med  romanen ”I det sista regnet”, och året därpå utkom ”Ayurveda för ditt sinne”. ”Maten är min medicin” har Vaidya skrivit tillsammans med Elin Qvick, Malin Barrling och Mia Elmlund.

Läs mer på bokus…

[GARD align=”center”]