Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

eyurvedisk mat

Yoga är min terapi

Av: Janesh Vaidya, Malin Barrling Den berömda ayurvedaläkaren och författaren Janesh Vaidyas har skrivit en ny bok om ayurvedisk yoga, där olika yogaprogrammen anpassas efter sjukdomsbesvär och doschor (kroppstyper). I boken lär du dig göra autentisk yoga utifrån din egen kroppstyp, såsom yoga utövas i Indien. Med grund i ayurveda presenteras olika metoder att utöva yoga som ligger långt från den yoga som praktiseras i västerländska yogastudior. Yogaövningarna presenteras tydligt i bild och text, för att du enkelt kan utföra dem på egen hand.

Läs mer på CDON.COM (öppnas på ny sida)


Ayurveda för kropp och själ

Ayurveda: för kropp och själ

Av: Eva Sanner och Peter Ljungsberg Få konkreta tips hur du fastställer din kroppstyp och vilka egenskaper som varje kroppstyp har och hur olika typer relaterar till varandra. Flera exempel ges på hur du kan förebygga olika obalanser orsakade av sömnbrist, stress, felaktig kost och dygnsrytm , och hur du kommer till rätta med sådana som redan uppstått.

Läs mer på CDON.COM (öppnas på ny sida)


Maten är min medicin

Av: Janesh Vaidya Maten är min medicin är en ny vegetarisk kokbok, baserad på den ayurvediska häsloläran. Ayurvedapraktikern Janesh Vaidya ger konkreta råd om hur vi kan äta rätt kost utifrån vår kroppstyp, för att därigenom uppnå balans i kropp och liv. Som bekant är anpassad kost efter kroppstyp centralt inom ayurvedan, där kosten bidrar till vi kan nå kroppslig balans. I boken berättar Janesh Vaidya om ayurvedan, och med scheman och tabeller visar hur vi kan finna vår kroppstyp. Den som sedan följer bokens måltidsprogram kan enligt Vaidya  bli av med besvär som ledvärk, halsbränna, sömnproblem och eksem. Den kan hjälpa oss att bli friskare och starkare redan efter 21 dagar.

Läs mer på CDON.COM (öppnas på ny sida)


örtapoteket

Örtapoteket: läk dig själv med ayurveda och naturens mediciner

Av: Janne Hallqvist Vad är örter bra för, hur tar man tillvara örter och vilken är bäst för att råda bot på olika besvär? När väljer man en ört som är svettdrivande eller galldrivande? Hur komponerar man till exempel ett örtte till sig själv eller bästa vännen? Örtapoteket besvarar alla dessa frågor och ger praktiska råd utifrån ayurveda om vilka örter som funkar bäst mot olika krämpor och besvär.

Läs mer på CDON.COM  (öppnas på ny sida)


Lisens indiska spa

Lisens gröna värld: enkla recept och huskurer med växter från naturen

Av: Lisen Sundgren Nu kommer Lisen Sundgren med en modern livsstilsbok där hon delar med sig av sina bästa recept och huskurer för hälsa och välbefinnande. Boken är uppdelad efter våra årstider, och i varje kapitel finns ett urval av vilda och odlade växter som lämpar sig för just den årstiden.

Läs mer på CDON.COM  (öppnas på ny sida)


[GARD align=”center”] Ayurveda för ditt sinne

Ayurveda för ditt sinne

Av: Janesh Vaidya Genom  enkla men effektiva övningar av ayurvedaläkaren Janesh Vaidya  lär vi oss att arbeta med våra chakran, styra våra tankar, och få distans till tillvaron istället för att fastna i negativa tankemönster. Meditationsövningarna hjälper oss såväl att utveckla vårt inre som att hantera våra relationer med andra.

Läs mer på CDON.COM (öppnas på ny sida)